Domænetester – hvad er det?

27 juli 2021
Camilla Skøtt

Drømmer du om at få en hjemmeside, en blog eller en webshop? Så er første skridt på vejen at finde på et navn og derefter købe et domæne. Men hvordan ved du, om det ønskede domæne er ledigt?

Har du fundet på det helt perfekte virksomhedsnavn, og vil du nu gerne online? Så skal du have et domæne, og det er jo nærliggende at vælge en digital adresse, der stemmer overens med dit navn. Spørgsmålet er bare, hvordan du finder ud af, om det er ledigt?

Svaret er heldigvis enkelt; det gør du ved hjælp af en domænetester.

En domæne hva’ for noget? En domænetester. Ja, navnet siger jo næsten sig selv – det er et værktøj, der hurtigt og let kan tjekke, om et domæne er ledigt eller ej. Er det optaget, får du en oversigt over andre muligheder, og er det ledigt, bliver du tilbudt at købe det. Eller registrere det, som det hedder.

Husk at forny dit domæne

Er du i den heldige situation, at dit ønskede domæne er ledigt? Så skal du have det registreret med det samme, inden der kommer en anden og får samme gode idé som dig. Heldigvis er det en enkel proces, der lettest foregår gennem et webhotel.

Et webhotel – hvor kommer det nu ind i billedet?

Jo, hvis du skal have din hjemmeside online, er det ikke nok med et domænenavn. Du skal også have plads på en server, og det får du gennem et webhotel. Og for at gøre det hele så let som muligt, tilbyder de fleste webhoteller at du kan registrere dit domæne gennem dem. Det er en effektiv hjælp, der gør det nemmere for dig at din hjemmeside online, og hvis du ikke er en haj til alt det med teknik, så anbefaler vi altid, at du køber domæne og webhotel hos samme udbyder.

Flere Nyheder